Krem kunder diellit

Krem kunder diellit

Krem kunder diellit. A ka rëndësi SPF dhe cilin duhet të zgjedh?

SPF është shkurtimi i faktorit mbrojtës nga dielli. Në kremrat kundër diellit, SPF ndihmon për të bllokuar lëkurën tuaj nga rrezatimi i diellit.

Dielli lëshon dy lloje rrezatimesh: rrezet UVA dhe UVB. Rrezet UVA kontribuojnë në shenjat e plakjes në lëkurë, si rrudhat dhe rënia. Rrezet UVB janë më kancerogjene dhe shpesh janë përgjegjëse për djegiet nga dielli. Rrezet UVA gjithashtu i bëjnë rrezet UVB më reaktive, kështu që të kombinuara, të dy mund të jenë vdekjeprurëse.

Ju jeni i ekspozuar ndaj rrezatimit të dëmshëm nga dielli praktikisht në çdo kohë që jeni jashtë ose pranë një dritare që ka diell. Ky rrezatim ka një efekt në lëkurën tuaj edhe nëse nuk jeni të prirur për djegie nga dielli.

SPF funksionon duke zgjatur mbrojtjen natyrore të lëkurës tuaj nga rrezet e diellit. Për shembull, një SPF prej 15 siguron rreth 15 herë më shumë mbrojtje sesa thjesht lëkura juaj normale pa krem ​​kundër diellit. Një SPF prej 50, pra, do të siguronte 50 herë më shumë mbrojtje sesa lëkura pa krem ​​mbrojtës. Zgjedhja e një kremi mbrojtës me spektër të gjerë do të thotë se është një lloj kremi kundër diellit që do të bllokojë rrezet UVA dhe UVB.

Beba Cosmetic, fabrike prodhimi ne Durres per kremra dhe shampo te ndrysheme. Ju ftojme te vizitoni faqen tone web dhe rrjetet tona sociale instagram dhe facebook.

Ju mirepresim!

Leave a Reply

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.

AlbanianEnglish